Potatissallad med sparris

Potatissallad med sparris
En underbart fräsch potatissallad med sparris och kronärtskockshjärtan. Perfekt på ett buffébord.
Annons
Den här goda potatissalladen kan du förbereda i god tid innan gästerna kommer.

Potatissallad med sparris

 6–8 personer

1 1/2 kg färskpotatis eller delikatesspotatis
2 burkar kronärtskockshjärtan
1 rödlök
150 g sugar snaps
1 bunt grön sparris

Dressing:
1 1/2 msk vitvinsvinäger
2 msk honung
1/2 dl söt senap
1/2 dl solrosolja
3 msk finhackad dill

Annons

Garnering:
dillkvistar

Tvätta potatisen och koka al dente i lättsaltat vatten med lite dill i. Låt potatisen svalna och dela den i mindre bitar.

Dela kronärtskockorna. Strimla löken. Ansa och koka sugar snapsen i lättsaltat vatten i ca 1 minut, spola av i kallt vatten. Bryt av basen på sparrisen. Koka stjälkarna i lättsaltat vatten i ca 3 mi­nuter, spola av i kallt vatten. Dela i mindre bitar.

Blanda alla ingredienser och lägg upp i en skål eller på ett fat.

Rör ihop dressingen och vänd ner i salladen. Garnera med dill.

Av Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Fler recept på goda potatissallader hittar du här!

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons