Primörer med ädelost

Primörer med ädelost
Vem kan motstå späda primörer med krämig ädelostsås? Inte vi alla fall! Vill man kan man servera lite skinka och salami till.
Annons
primorer-recept
Sommarens primörer blir ljuvligt goda tillsammans med ostsåsen. Bild: Pontus Ferneman 

Recept sommarprimörer med ädelostsås

300 g späda grönsaker, t ex morötter i olika färger, späd lök och sparris

salt

gräslök, hackad

Ostsås

1 dl crème fraiche

2 msk riven ädelost

salt

 

Gör så här

1. Koka grönsakerna var för sig i lättsaltat vatten tills de precis är klara.

Annons

2. Ostsås: Blanda crème fraiche och ost och värm såsen i en kastrull tills osten smält. Smaka av med salt.

3. Lägg upp de kokta grönsakerna på en tallrik och servera dem med ostsåsen och lite hackad gräslök.

 

Recepten är beräknade för 1 person.

 

Laga också:

frakyllda-croissanter-recept

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons