Bjud på sommarens godaste primörsallad

Primörsallad med fransk dressing
Dags att njuta av årets färskpotatis! Och tillsammans med späda morötter, sparris, rädisor, salladslök och en god fransk dressing lyser de upp sommarens alla bjudningar.
Annons
Primörsallad med fransk dressing
Låt en läcker fransk dressing bli pricken över i! Foto: Pontus Ferneman

Recept primörsallad med fransk dressing

4 port
800 g färskpotatis
4 morötter
200 g sparris
60 g färsk babyspenat
rapsolja till stekning
2 salladslökar
1 knippe rädisor

Dressing
2 schalottenlökar
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk fransk senap
½ dl rapsolja
salt och peppar

Annons

Gör så här

1. Skrubba och koka potatisen i lättsaltat vatten. Skala och dela morötterna i bitar, låt koka med.

2. Bryt av nedre delen av sparrisen, skär resten i bitar. Koka några min i lättsaltat vatten.

3. Stek spenaten hastigt i lite rapsolja. Blanda potatis, morötter, sparris och spenat.

4. Strimla salladslöken och skär rädisorna i bitar. Blanda ner dem i primörsalladen.

5. Dressing: Skala och finhacka schalottenlöken. Blanda vinäger, senap, olja och lök. Salta och peppra. Vänd försiktigt ner dressingen i salladen.

 

Läs mer:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons