Prinsessmuffins – två favoriter i en kaka

Prinsessmuffins – två favoriter i en kaka
Kombinera två favoritkakor och få en helt ny smaksensation. Prinsessbakelser och muffins – rena drömkombon!
Annons
Två favoriter i en kaka – näpna små godingar!
Näpna små godingar!

Prinsessmuffins

14–15 st
Tid: ca 1 tim + 30 min

Smet:
2 ägg
1 3/4 dl socker
1 1/2 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
rivet skal av 1/2 citron
3/4 dl hett vatten

Fyllning och garnering:
3 dl vispgrädde
3/4 msk kallrörd vaniljsåspulver
1 dl hallonsylt
1 1/2 lock ljusrosa marsipan, 200 g
ca 30 g grön marsipan
florsocker

Annons
Annons

1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda samman mjölet med bakpulvret. Sikta ner blandningen i äggsmeten och rör om. Rör ner citronskal. Tillsätt det heta vattnet och rör om.

2. Fördela smeten i stadiga formar och grädda i 200°, 13–14 min. Prova med sticka, de ska precis bli klara. Låt svalna.

3. Vispa grädden fluffig och sikta ner vaniljsåsmix (det gör grädden lite fastare och ger den vaniljsmak). Skär ev av topparna på muffinsen om de går högt över formarna, gröp ur en håla i varje och fyll med sylt.

Annons

4. Spritsa grädden utan tyll över muffinsen. Bred ut grädden till runda bollar över muffinsen. Kavla ut marsipanlocken lite till och ta med mått ut lagom stora cirklar och lägg på muffinsen.

5. Forma rosor och blad av resterande rosa och grön marsipan. Garnera med rosor och blad. Tips! Pensla lite vatten under rosorna så fastnar de bättre. Sikta över florsocker.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Anders Norrsell

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons