Prinsessrulle med daim och nougat

Prinsessrulle med daim och nougat
Annons

Prinsessrulle med daim och nougat

ca 20 bitar
400 g marsipan eller mandelmassa
ca ½ dl hackad daim
200 g nougat
ca ½ dl hackade mandelspån
1 grönt marsipanlock (ca 200 g)

Garnering
100–150 g mörk choklad
½–1 dl krossad daim
strössel, t ex guldkulor

Annons

Gör så här:

1. Kavla ut marsipanen/mandelmassan tillsammans med daimhacket till en rektangel, ca 20×24 cm.

2. Låt nougaten mjukna men inte smälta (mikra på låg effekt).

3. Bred nougaten ovanpå marsipanen/mandelmassan och strö över mandeln. Låt stelna lite. Skär till marsipanlocket så att storleken stämmer för att lägga ovanpå. Rulla ihop.

4. Garnering: Smält chokladen och bred ut den på och runt rullen. Garnera med daimkross och strössel. Låt stelna.

 

Tips!

Marsipanlocket kan även läggas utanpå rullen som då blir grön.

 

Läs mer:

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons