Laga pulled pork

Pulled pork
Annons

Pulled pork
6 port
1,2 kg benfri fläskkarré, hel bit
2 tsk salt
1 tsk svartpeppar
1 msk rökt paprikapulver
2 gula lökar
1 hel vitlök
2 msk olja
2 dl färdig barbecuesås, gärna med lite röksmak
1–2 dl vatten
1 tärning köttbuljong

Annons

Tillbehör
cole slaw
surdegsbröd
majs
vitlökssås
bönsalsa
rödlök

Ugn 125°

 

Gör så här:

1. Skölj och torka av köttet. Gnid in det med salt, peppar och paprikapulver. Skala och klyfta lökarna.

2. Häll oljan i en gjutjärnsgryta, lägg i köttet och lökarna runtom. Häll över barbecuesås, vatten och buljongtärning. Lägg på lock och tillaga i ugnen 7–10 tim eller tills köttet är så mört att du lätt kan dra isär det med två gafflar.

3. Servera köttet på grillade skivor av surdegsbröd tillsammans med majs och cole slaw.

Annons

 

Läs mer

 

Av Eva Boström

Foto: Ulf Svensson

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons