Risotto med ugnsrostade kycklingklubbor

Pumparisotto med kyckling recept
Kryddiga kycklingklubbor ihop med en härligt krämig risotto med pumpa värmer gott och får middagsgästerna att jubla!
Annons
Pumparisotto med kyckling recept
Läcker och lyxig pumparisotto på butternutpumpa serverad med kyckling! Enkelt att lyckas med vårt recept.

Pumparisotto med kyckling – recept

En krämig risotto med butternutpumpa, parmesan och vitlök och utan vin – enkelt att lyckas med hjälp av vårt recept! Servera med ugnsbakad kyckling kryddad med timjan. Perfekt att servera som middag till helgen!

Annons

• 4 pers • 1 tim

1 kg kycklingklubbor
75 g smör
1 msk torkad timjan
salt och peppar

Risotto
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
350 g butternutpumpa, ca ½ pumpa
1 dl rapsolja
½ msk torkad timjan
3 dl risottoris
1 liter hönsbuljong
1 dl riven parmesanost

Servering
färska örter

1. Sätt ugnen på 200°. Lägg kycklingklubborna i en ugnssäker form. Rör ihop smör och timjan och fördela under klubbornas skinn. Salta och peppra rejält. Rosta i ugnen ca 50 minuter.
2. Risotto: Skala och finhacka gul lök och vitlök. Skala pumpan och dela i ca 2×2 cm stora tärningar. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs pumpa, lök och timjan tills de mjuknat. Rör om hela tiden, de ska inte ta färg. Tillsätt riset och fräs ytterligare ett par minuter.
3. Koka upp en kastrull med hönsbuljong och håll varm.
4. Tillsätt hälften av buljongen till risotton och sänk värmen. Låt småkoka och rör om hela tiden så att det inte bränns vid. Tillsätt resten av buljongen i takt med att den kokar in. Beräkna ca 20 minuters koktid för att det ska bli klart.
5. När all buljong är tillsatt och riset färdigkokt, dra bort från värmen och rör ner riven parmesanost och smaka av med salt och peppar. Servera risotton med ugnsrostade kycklingklubbor och garnera gärna med färska örter.

Av Maja Rehwin
Bild: Ralph Månsson

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons