Rabarber- och citronsaft

Rabarber- och citronsaft
Ta vara på rabarbern och gör saft av den. Vill du ha en riktigt röd och fin saft kan du blanda i lite jordgubbar 
när du kokar saften.
Annons

Rabarber- och citronsaft
ca 2 l saft
1 kg rabarber
1 1/2 l vatten
5 dl strösocker
2 dl pressad citronsaft, ca 3 citroner

1. Ansa och skölj och skär rabarbern i bitar som är ca 2 cm breda.
2. Blanda rabarber, vatten, socker och citronsaft i en kastrull och låt koka i ca 15 minuter, tills rabarbern är mjuk och vätskan har blivit rosa.
Häll över rabarber + vatten i en silduk, och låt rinna av. Sila genom silduk tills du har en klar saft. Häll upp saften på väl rengjorda flaskor. Förvara svalt.

Annons

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons