Rabarber- och jordgubbskaka med vit choklad

Rabarber- och jordgubbskaka med vit choklad
Här gifter sig rabarber och jordgubbar i vit choklad –  en sensationellt god mjuk kaka. Det här måste du prova!
Annons

Rabarber- och jordgubbskaka med vit choklad
ca 10 bitar

ca 3 dl rabarber skurna i 1 cm bitar
ca 2 dl delade jordgubbar
1/2 dl strösocker
175 g smör
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk, 3%
75 g vit choklad
Topping:
1/2 l jordgubbar
citronmeliss eller mynta
florsocker
Servering:
vaniljvisp eller vispgrädde

Annons

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Blanda rabarber, jordgubbar och socker.
3. Rör rumsvarmt smör och socker poröst och luftigt. Tillsätt äggen ett i taget under omrörning.
4. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och sikta ner i äggsmeten växelvis med mjölken. Vänd ner riven choklad.
5. Bred ut smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, med ett smort bakplåtspapper fastklämt i botten på formen.
6. Fördela rabarber och jordgubbar i formen. Peta på bären så att de trycks ner i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen, 50–55 minuter.
7. Vid servering: Garnera med jordgubbar och pudra över florsocker. Lägg på citronmeliss. Servera med vaniljvisp eller vispad grädde.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons