Rabarber- och jordgubbskompott med vispgrädde

Rabarber- och jordgubbskompott med vispgrädde
Enkel och ljuvligt god dessert med frukt, grädde och maräng! Somrig dessert som går att göra även på frysta bär.
Annons

Rabarber- och jordgubbskompott med vispgrädde

Rabarber- och jordgubbskompott med vispgrädde

4 personer

Ansa och skär 250 g rabarber i bitar, 3 cm. Häll 2 dl outspädd flädersaft i en kastrull och lägg i rabarber, 1 dl strösocker och 1 snittad vaniljstång. Låt puttra på svag värme tills rabarbern är mjuk, ca 10 minuter. Ta upp vaniljstången. Skrapa ur fröna och tillsätt dem till rabarberna. Ansa och mixa 250 g jordgubbar och vänd ner dem i rabarberna. Vispa 1 äggvita till ett fast skum. Tillsätt 1/2 dl strösocker, lite i taget. Vispa 1 1/2 dl vispgrädde. Vänd ner den vispade äggvitan i grädden. Fördela kompotten i 4 skålar och toppa med en klick maränggrädde. Garnera med citronmeliss eller mynta.

Annons

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons