Rabarberkompott med maräng

Rabarberkompott med maräng recept
Lättfixad och ljuvligt god dessert i glas! Rabarberkompott som är toppad med vaniljglass och maräng.
Annons

Rabarberkompott med maräng recept

Rabarberkompott med maräng

4 personer

250 g rabarber
100 g jordgubbar
½ msk vatten
1 dl strösocker
4 skopor vaniljglass
Maräng:
½ dl äggvita, 1–2 ägg
½ dl strösocker

1. Sätt ugnen på 250°, grill.
2. Ansa och skär rabarbern i tunna skivor. Ansa och skär jordgubbarna i mindre bitar. Koka dem mjuka i sockrat vatten. Låt kallna.
3. Maräng: Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret under vispning tills det blir en fast och glansig marängsmet som bildar toppar när du lyfter vispen.
4. Fördela rabarber- och jordgubbskompotten i 4 eldfasta glas eller formar. Lägg en skopa glass på kompotten i varje glas. Spritsa eller klicka på marängen. Grilla högst upp i ugnen så att marängen precis hinner få lite färg, ca 2 minuter. Ta ut och servera genast.

Annons

Av Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons