Rabarberkompott med vaniljgrädde och rostad mandeltopping

Rabarberkompott med vaniljgrädde och rostad mandeltopping
Ljuvlig god rabarberkompott med vaniljgrädde med rostad mandelmassa på toppen.
Annons

 

Rabarberkompott med vaniljgrädde
4 portioner

300 g rabarber
1 dl strösocker
1 tsk potatismjöl
2 tsk vatten
Vaniljgrädde:
200 g färskost
2 dl vispgrädde
2 msk vaniljsocker
Rostad mandelmassa:
50 g mandelmassa
Garnering:
1 dl färska hallon
citronmeliss eller mynta

Annons

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Ansa, skölj och skiva rabarbern tunt. Blanda rabarber och socker i en kastrull och koka i ca 10 minuter. Blanda potatismjöl och vatten i ett glas. Ta kastrullen från värmen och tillsätt redningen under omrörning och koka upp. Låt svalna.
3. Vaniljgrädde: Vispa ihop färskost, grädde och vaniljsocker till en fluffig massa.
4. Rostad mandelmassa: Grovriv mandelmassan och sprid ut på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen, 6–8 minuter.
5. Fördela vaniljgrädde i 4 glas och toppa med rabarberkompott. Strö över rostad mandelmassa och garnera med hallon och citronmeliss.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons