Rabarberpaj med smuldeg och lime

Rabarberpaj med smuldeg och lime
Luta dig tillbaka och njut av en krispig, knäckig och söt rabarberpaj!
Annons
Servera den ljuvliga pajen med glass eller vaniljsås!

Recept: Rabarberpaj med smuldeg och lime

Portioner: ca 4–6 pers

  • 1 kg rabarber
  • 2 dl strösocker
  • saft av 5 limer
  • ev majsstärkelse utrörd i vatten
  • 1 dl pärlsocker

Smuldeg

  • 150 g mjukt smör
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 dl havregryn
  • finrivet skal av 5 limer

Servering

  • glass eller vaniljsås

Så här gör du rabarberpaj med smuldeg och lime:

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Smuldeg: Rör ihop smöret med resterande ingredienser.
3. Ansa rabarbern och dela i mindre bitar. Koka ihop med socker och limesaft till en kompott. Red eventuellt med majsstärkelse utrört i vatten. Kompotten ska ha en halvfast konsistens.
4. Lägg kompotten i en smord form, ca 24 cm i diameter, och strö över smuldegen. Strö pärlsocker ovanpå.
5. Baka i varm ugn tills pajen är fint gyllenbrun, 20–25 minuter. Servera med glass eller vaniljsås.

Av Sandra Palmqvist
Bild: Christina Uhlin

Läs också:

Annons

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons