Rabarberrutor med marängtäcke

Rabarberrutor med maräng
Ska du ha stort kalas? Då är en långpannekaka perfekt eftersom den räcker till många! Och vad blir väl godare än en saftig rabarberkaka med frasigt marängtäcke? Mums!
Annons
Rabarberrutor med maräng
Vad döljer sig under det söta marängtäcket om inte lite syrlig rabarber. Foto: Pontus Ferneman

Recept rabarberkaka med maräng i långpanna

24 st

100 g smör, mjukt
2½ dl strösocker
4 äggulor
4½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2½ tsk bakpulver
2 dl mjölk

Marängtäcke
ca 200 g rabarber
4 äggvitor
2½–3 dl strösocker

Annons

Ugn 175°

Gör så här

1. Rör smör och socker poröst. Tillsätt gulorna, en i taget, under omrörning.

2. Blanda mjölet med vaniljsocker och bakpulver. Rör ner det i äggsmeten växelvis med mjölken. Blanda samman till en slät smet.

3. Häll smeten i en långpanna, ca 25×40 cm, med bakpapper. Grädda i mitten av ugnen, ca 20 min.

4. Marängtäcke: Skär rabarbern i bitar. Vispa vitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret, lite i taget, under fortsatt vispning. Fördela rabarbern över kakan direkt när den tagits ur ugnen. Bred på marängen.

5. Grädda i mitten av ugnen, 7–10 min, tills marängen fått fin färg.

 

Läs mer:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons