Baka när du sover – saftiga rågfrallor

Baka när du sover – saftiga rågfrallor
Rör ihop degen och sätt in den i kylen över natten. På morgonen är det bara att baka ut till härliga frukostfrallor. Morot gör dem dem extra saftiga. Ljuvligt gott!
Annons
Lättbakade frallor som räcker till många.

Rågfrallor

22 st
25 min + jäs- och gräddningstid

25 g jäst
5 dl vatten, ca 37°
4 dl rågsikt
1 fint riven morot
2 msk olja
2 tsk salt
8–9 dl vetemjöl special

1. Rör ut jästen i det ljumma vattnet. Tillsätt rågsikt, morotsriv och olja och rör samman. Tillsätt salt och vetemjöl lite i taget, arbeta samman till en lös men smidig deg.

Annons

2. Lägg degen i en väl mjölad stor degbunke, strössla mjöl över och täck med plastfolie. Låt jäsa i rumstemperatur i ca 20 min, el i kylen till nästa dag el över dagen till kvällen.

3. Stjälp upp degen försiktigt på mjölat bakbord och dela den i ca 20–25 jämnstora bitar. Lägg dem på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa övertäckta, ca 20 min.

4. Spreja vatten in i ugnen och ställ en eldfast form med sjudande vatten i botten. Sätt in bullarna i 250° i 10–15 min. Svalna utan bakduk.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons