Raggmunkar med bönsallad & fetaost

Raggmunkar med bönsallad &  fetaost
Supergoda raggmunkar! Gör gärna bönsalladen kvällen innan den ska serveras – du spar tid, och salladen vinner i smak!
Annons
raggmunkar
Foto: Shutterstock

4 pers 40 min

2 dl vetemjöl
1 ½ tsk salt
5 dl mjölk
1 ägg
8 vinterpotatisar, ca 700 g
margarin eller smör till stekning
100 g fetaost

Bönsallad
1 burk blandade bönor
2 msk olivolja
2 tsk saft av citron
2 krm salt
½ kuvert saffran, 0,25 g
1 liten knippa persilja

Servering
grönsallad

1. Bönsallad: Spola av bönorna med kallt vatten och låt dem rinna av ordentligt. Vispa ihop olja, citron, salt och saffran. Hacka persiljan. Blanda bönorna med dressingen och persiljan.
2.Mät upp mjöl och salt. Tillsätt hälften av mjölken och vispa ihop till en klimpfri smet. Vispa i resten av mjölken och ägget.
3. Skala potatisen. Riv den fint, gärna i matberedare. Blanda snabbt ner den rivna potatisen i smeten så att den inte hinner mörkna.
4. Låt lite matfett bli ljusbrunt i en stekpanna. Grädda smeten som tunna pannkakor (knappt 1 dl smet per pannkaka) eller som stora plättar.
5. Skiva därefter fetaosten och strö över raggmunkarna. Servera med bönsalladen och ha gärna en grönsallad till.

Av Jan-Erik Hagström

Annons

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons