Räkpasta med vitt vin och chili

Räkpasta med vitt vin och chili
Räkor, chili, vitt vin. Av några få, men väl valda, ingredienser gör du den här läckra pastarätten som är en riktig fullträff.
Annons
Enkelt och festligt på samma gång!

 

Räk- och chilipasta

4 port
20 min

1 fänkål
1/2 röd chili
3 vitlöksklyftor
olivolja att steka i
400 g skalade räkor
1 dl vitt vin
1 dl vatten från pastakoket
1 dl finhackad bladpersilja

Annons

1. Ansa fänkålen och skär den i små tärningar.
2. Dela chilin på längden, skär bort kärnhuset. Dela fruktköttet i riktigt små bitar. Riv eller pressa vitlöken.
3. Stek fänkålen i rikligt med olivolja i en stekpanna, stek rätt så länge – det är viktigt att den blir mjuk. Tillsätt chilifrukten och vitlöken.
4. Lägg över det stekta i en 4-literskastrull. Stek räkorna hastigt, lite i taget, i olivoljan i stekpannan. Salta och lägg över dem i grytan.
5. Häll på vitt vin, kokvatten och bladpersilja. Koka ihop i någon minut så att det blir varmt. Vänd ner den kokta pastan. Servera direkt.

Tips!
Godaste räkorna är de som köps med skal. 1 kg räkor med skal blir ca 400 g skalade.

Av Kristina Eriksson
Foto: Annika Broman

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons