Räkpizza med crème fraiche och ost – recept

Räkpizza med crème fraiche och ost – recept
Skippa tomatsåsen och gör en blond pizza. Ost och crème fraiche är en smarrig grund. Toppa med räkor, rom och snabbpicklad rödlök i citron. Mums!
Annons
Toppa med räkor, rom och citronpicklad rödlök. Foto: Lisa Björner

Blond räkpizza med crème fraiche och ost – recept

4 portioner
1 timme

Pizzadeg
25 g jäst
1/2 tsk strösocker
2 krm salt
1/4 dl olivolja
2 1/2 dl ljummet vatten
6 dl vetemjöl

Citronpicklad rödlök
1 rödlök, tunt skivad
pressad saft av 1 citron
2 krm salt
1 msk socker

Annons

Fyllning
3 dl crème fraiche
4 dl riven lagrad ost

Topping
500 g räkor med skal
100 g röda romkorn t ex stenbitsrom
1 citronpicklad lök
1 dl dill, plockade i vippor

Servering
gräddfil
sallad

Gör så här
1. Blanda jäst, socker, salt, olja och vatten i en degbunke.
2. Rör i mjölet lite i taget. Spara lite av mjölet till utbakningen. Låt jäsa i ca 30 minuter.
3. Citronpicklad lök: Marinera den skivade löken i citronsaft, salt och socker i 30 minuter.
4. Sätt ugnen på 225°. Kavla ut degen till fyra små pizzor eller en stor.
5. Bred på crème fraiche och strö över riven ost. Grädda pizzorna ca 10 minuter till fin färg.
6. Skala räkorna. Ta ut pizzorna ur ugnen. Toppa med räkor, rom, picklad lök och dill. Ringla ev över lite gräddfil.
7. Servera med sallad.

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons