Rårakor med bacon och morotssallad – recept

Rårakor med bacon och morotssallad – recept
Bacon, lök, potatis och persilja och ägg. Klicka ut i het stekpanna så får du läckra rårakor på ett kick. Server med morotssallad och lingon.
Annons
Snabbfixade rårakor med bacon i smeten.
Alspånsrökt bacon ger rårakorna en extra kick. Foto: Pontus Ferneman

Recept Rårakor med bacon och morotssallad

4 portioner
30 minuter

Ingredienser:
0,8–1 kg fast potatis
1 gul lök
1 litet knippe persilja
2 små ägg
3/4 tsk salt
peppar
140 g alspånsrökt bacon, finhackad
smör till stekning

Annons

Morotssallad:
250 g morötter
2 msk olja
1 litet knippe hackad dill

Gör så här:
1. Skala potatis och lök. Finhacka lök och persilja. Grovriv potatisen snabbt och blanda med lök, persilja, ägg och kryddor. Vänd ner baconet.
2. Forma massan till runda plättar och stek i ca 3 min på varje sida eller tills potatisen mjuknat. Lägg dem efterhand i varm ugn.
3. Skala morötterna, tärna fint eller riv grovt. Blanda med olja och dill. Krydda med salt och peppar.
4. Servera rårakorna med morotssallad och lingonsylt.

Pannkaka med tvist! Foto: Lisa Björner

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons