Ratatouille med fetaost

Ratatouille med fetaost recept
Här får den läckra grönsaksröran ratatouille sällskap av fetaost innan den skjutsas in i ugnen. En perfekt kombination!
Annons
Ratatouille med fetaost recept
Ratatouille med fetaost som du gör i en form – så enkelt och så gott!

4 personer

2 gula lökar
2 vitlöksklyfta
2 röda paprikor
1 zucchini
1 msk olivolja
2 burkar krossade tomater, á 400 g
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk torkade franska örter
2 tsk paprikapulver
1 lagerblad
salt och nymald svartpeppar

Annons

Fetaostkräm:
200 g fetaost
1 dl crème fraiche
2 msk pumpafrö

Sätt ugnen på 225°.

Skala och hacka lök och vitlök. Skölj och skär paprika och zucchini i stora bitar.

Hetta upp olivoljan i en gryta och fräs lök och vitlök utan att ta färg. Tillsätt övriga grönsaker och fräs ytterligare någon minut.
Tillsätt krossade tomater, buljongtärning och kryddor. Koka ratatouillen i ca 20 minuter på medelvärme under lock. Rör då och då.

Mixa fetaost och crème fraiche. Häll ratatouillen i en ugnsfast form och klicka ut öar av fetaostkrämen. Strö över pumpafrön och gratinera i ugnen i 10 minuter. Servera gärna sallad och bröd till.

Recept och foto: Åsa Swanberg

Prova också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons