Apelsin- och chokladsockerkaka

Apelsin- och chokladsockerkaka
Klassisk sockerkaka med smak av choklad och apelsin. Vårt recept ger perfekt saftig och luftig sockerkaka varje gång!
Annons

Apelsin- och chokladsockerkaka

Sockerkaka med choklad och apelsin – recept

10–12 bitar

75 g smör
3 ägg
2½ dl strösocker
rivet skal av 1 apelsin
2 msk pressad apelsinsaft
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2½ dl filmjölk
50 g mörk choklad

Annons

Mjölkchokladkolaglasyr
50 g mörk choklad
100 g mjölkchoklad
3/4 dl vispgrädde
1 msk ljus sirap

Garnering
strimlat apelsinskal

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt apelsinskal och -saft.

2. Blanda vetemjöl och bakpulver. Vänd ner det i smeten växelvis med smöret och filmjölken.

3. Hacka chokladen. Varva smeten och chokladen i en smord och bröad form, ca 11/2 liter.

4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min.

5. Mjölkchokladkolaglasyr: Hacka den mörka chokladen och mjölkchokladen. Låt grädden koka upp. Tag från värmen. Tillsätt först den mörka chokladen och rör sedan i mjölkchokladen. Tillsätt sirap, rör om väl. Ringla glasyren över kakan. Låt stelna.

6. Garnera med strimlat apelsinskal.

 

Läs mer

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons