Recept: Baconlindad ädelostkyckling med rostad potatis

Baconlindad ädelostkyckling med rostad potatis
Bacon, ädelost och broccoli passar fint tillsammans med kyckling i en gratäng.
Annons
Recept: Baconlindad ädelostkyckling med rostad potatis
Foto: Olof Abrahamsson

Baconlindad ädelostkyckling med rostad potatis

4 portioner
4 kycklingfiléer
140 g ädelost
140 g bacon
1 msk smör
salt, peppar
150 g broccoli
3 dl vispgrädde
1 msk kycklingfond
1 msk honung
1 msk senap
1 vitlöksklyfta
1 dl riven ost
Tillbehör:
rostad potatis, se recept
haricots verts

Annons

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225°.
2. Skär ett snitt i varje filé och fyll med ädelost. Osten som blir över smulas ner i såsen. Linda baconskivor runt om kycklingen och bryn dem runt om i en stekpanna med smör. Salta och peppra, och lägg över i en ugnsform.
3. Dela broccolin i mindre buketter och lägg runt om kycklingen.
4. Häll grädde, fond, honung, senap och riven vitlök i stekpannan och koka upp. Häll såsen över kycklingen. Strö över ost och ädelost (se punkt 2).
4. Gratinera tills kycklingen är klar, ca 25 minuter. Servera med rostad potatis och kokta haricots verts.

Rostad potatis

4 portioner
900 g delikatesspotatis
2 msk olivolja
salt, peppar

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225°.
2. Tvätta och skär potatisen i bitar. Blanda potatis, olja, salt och peppar och bred ut på en plåt med bakplåtspapper.
3. Tillaga mitt i ugnen tills potatisen är klar och fått fin färg, ca 35 minuter.

Recept: Kerstin Svensson

Läs också:

 

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons