Recept: Baconlindad köttfärslimpa med basilikasås

Baconlindad köttfärslimpa med basilikasås
Läcker baconlindad köttfärslimpa som funkar lika bra till vardag som till fest!
Annons

Baconlindad köttfärslimpa med basilikasås

Recept: Baconlindad köttfärslimpa med basilikasås

4 portioner
500 g färs, t ex blandfärs
2 ägg
1 dl färska basilikablad
salt, peppar
1 tsk paprikapulver
1 gul lök
140 g bacon
800 g potatis
1 msk rapsolja
Servering:
basilikasås, se recept

Annons

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Blanda färs, ägg, strimlad basilika, salt, peppar och paprikapulver. Skala och finhacka löken och rör ner i färsen.
3. Forma färsen till en limpa och linda in den i baconskivor. Lägg över i en ugnsform.
4. Skölj och skala ev potatisen. Skär potatisen i klyftor och lägg runt om kötterfärslimpan eller i en form bredvid. Ringla över olja. Tillaga i ugnen, ca 35 minuter. Servera med basilikasås.

Basilikasås
Mixa 2 dl crème fraiche, 1/2 dl strimlad färsk basilika, 2 msk riven parmesanost, salt och peppar till en sås.

Recept: Janet Gustavsson
Foto: Erik Karlsson

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons