Bakad potatis med krämig kycklingröra och bacon

Bakad potatis med kycklingröra
En härligt krämig kycklingröra med knaperstekt bacon smakar underbart till bakad potatis!
Annons
Bakad potatis med kycklingröra
Förbered gärna kycklingröran i god tid. Foto: Eva Hildén Smith

Recept bakpotatis med kycklingröra och bacon

4 port
4 bakpotatisar
140 g bacon
300 g grillat el stekt kycklingkött
5 dl lätt-crème fraiche
1 msk majonnäs
2 dl finstrimlad sallads- el purjolök
2 msk chilisås
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Annons

Servering
sallad

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Gör hål i potatisskalet med en gaffel. Baka 2 potatisar i taget i mikrovågsugn på full effekt tills de är mjuka, ca 10 min. Eller baka alla potatisarna samtidigt i 225° varm ugn ca 1 tim.

2. Strimla 4 baconskivor och stek dem. Stek 4 baconskivor hela.

3. Skär kycklingköttet i småbitar. Blanda kyckling, strimlat stekt bacon, crème fraiche, majonnäs, lök, chilisås, vitlök, salt och peppar.

4. Gör ett snitt i potatisskalet och tryck upp innehållet något. Klicka på kycklingröran och toppa varje potatis med en hel stekt baconskiva. Servera med sallad.

 

Läs mer:

Bakad potatis med laxfyllning

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons