Bakad potatis med krämig räkröra

Bakad potatis med räkor
Kickstarta helgen med en bakad potatis direkt från ugnen! Fylld med härlig räkröra med smak av dill och lime känns det som du hamnat i himmelriket redan vid första tuggan!
Annons
Bakad potatis med räkor
Sväng ihop en krämig röra med räkor på ett kick!   Foto: Pontus Ferneman

Recept bakad potatis med räkor

4 port

Bakad potatis
Skrubba 4 bakpotatisar. Stick några hål i potatisarna med en gaffel, baka i ugn på 225° ca 1 tim, tills de är mjuka. Skär ett kryss i potatisarna och tryck till så att de öppnar sig. Mosa dem eventuellt lätt med en gaffel, lägg i en smörklick och lite salt samt fyllningen.

Annons

Krämig räkröra
1 kg räkor med skal
4 kokta ägg
2 dl gräddfil
1 dl majonnäs
1 msk hackad dill + dillkvistar till garnering
salt och peppar
1 kruka sallad
100 g sockerärter
lime

Gör så här

1. Tina och skala räkorna. Hacka äggen.

2. Blanda gräddfil och majonnäs. Tillsätt ägghack och dill, smaka av med salt och peppar.

3. Lägg salladsbladen i botten av potatisen. Lägg på röran och räkorna.

4. Strimla sockerärterna fint, fördela över potatisen. Garnera med dill och limeklyftor.

 

Läs mer:

 

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons