Bakad potatis med rostbiff

Bakad potatis med rostbiff
Starta helgfirandet med en het potatis i festskrud! Finns det något godare än bakad potatis med en generös klick remouladfyllning toppad med fina skivor rostbiff?
Annons
Bakad potatis med rostbiff
Medan potatisen sköter sig själv i ugnen svänger du snabbt ihop en god fyllning med rostbiff!

Recept bakad potatis med rostbiff och remoulad

4 port

Bakad potatis
Skrubba 4 bakpotatisar. Stick några hål i potatisarna med en gaffel, baka i ugn på 225° ca 1 tim, tills de är mjuka. Skär ett kryss i potatisarna och tryck till så att de öppnar sig. Mosa dem eventuellt lätt med en gaffel, lägg i en smörklick och lite salt samt fyllningen.

Annons

 

Rustik rostbiff sfyllning
1 dl crème fraiche
1 dl remouladsås
1 rödlök
200 g rostbiff i skivor
1 dl inlagd gurka
1/2 dl rostad lök
1 dl hackad persilja

Gör så här

1. Vispa crème fraichen. Blanda ner remouladsåsen. Skär rödlöken i tunna skivor.

2. Fördela hälften av krämen i potatisarna, rulla rostbiffsskivorna och stick ner. Ringla över resten av krämen.

3. Toppa med gurka och rödlök, strö över rostad lök och persilja.

 

Läs mer:

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Anders Norrsell

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons