Bakad sötpotatis med fetaost

Bakad sötpotatis
Fantastiskt god sötpotatisröra med fetaost och spenat. Servera röran i de urgröpta potatisskalen och bjud en enkel crème fraicheröra till!
Annons
Bakad sötpotatis
Bjud på bakad sötpotatis med läcker fetaostfyllning!

Recept bakad sötpotatis med fetaost och spenat

4 port

2 sötpotatisar
1 msk olja
150 g bladspenat
1 msk smör
1 vitlöksklyfta
3 krm salt
1 krm peppar
150 g fetaost
100 g soltorkade tomater i olja
2 dl crème fraiche

Annons

Ugn 200°, 250°

 

Gör så här

1. Dela potatisarna i halvor och pensla snittytan med olja. Stek i ugnen ca 45 min på 200° eller tills potatisarna är helt mjuka.

2. Fräs spenaten i smör. Pressa över vitlök, salta och peppra.

3. Skär fetaosten i små kuber och dela tomaterna i småbitar.

4. Gröp ur det mjuka potatis inkråmet (spara skalen) och blanda med spenat, tomaterna och hälften av fetaosten. Lägg blandningen i potatisskalen och sätt in i 250° varm ugn ca 5 min.

5. Blanda crème fraichen med resten av fetaosten och servera som tillbehör.

 

Läs mer:

 

Av Eva Boström

Foto: Ulf Svensson

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons