Recept: Bakad sötpotatis med spenat och ädeloströra

Bakad sötpotatis med spenat och ädeloströra
Fixa middagen på enklaste vis med ugnsbakad sötpotatis. Fyll den sen med en snabblagad röra på färsk spenat och ädelost. Gott som ger mersmak!
Annons

Bakad sötpotatis med spenat och ädeloströra

Recept: Bakad sötpotatis med spenat och ädeloströra

4 portioner
4 sötpotatisar
Spenat- och ädeloströra:
200 g spenat
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk smör
140 g ädelost, gärna Kvibille gräddädelost
1 dl crème fraiche
salt, svartpeppar
Garnering:
rostade pinjenötter

Annons

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Tvätta potatisarna. Lägg dem i en ugnsform. Tillaga strax under mitten i ugnen tills potatisarna känns mjuka, ca 1 timme. Känn med sticka.
3. Spenat och ädeloströra: Ansa spenaten. Skala och finhacka lök och vitlök, och fräs det blankt och smidigt utan att det får färg i en stekpanna med smör. Tillsätt spenaten och fräs vidare tills all vätska kokat in. Rör ner smulad ost och crème fraiche. Salta och peppra.
4. Vid servering: Gör snitt i potatisen och öppna upp potatisarna. Fördela fyllningen i potatisarna. Garnera med rostade pinjenötter.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons