Banantoffépaj med kolakräm och bananer recept

Banoffépaj
Denna läckra paj med kexbotten, färdig kolakräm, bananer och grädde fixar du på ett kick! Perfekt när du blir sugen på något gott och inte vill ägna allt för lång tid i köket.
Annons
Banoffépaj
Du bakar lätt denna läckra paj utan ugn. Foto: Pontus Ferneman

Recept banantoffépaj med kolakräm och bananer

ca 10 portioner

100 g smör
½ dl kokosflingor
150 g digestivekex

Fyllning
ca 600 g karamelliserad mjölk (1½ burk)
rivet skal av 1 lime
1½–2 msk pressad lime saft

Annons

Garnering
2–3 bananer
kokosspån
strimlat limeskal

Servering
vispgrädde
bär, t ex blåbär

 

Så här bakar du banantoffépaj

1. Smält smöret. Tillsätt kokosen och låt bryna en kort stund. Ta från värmen. Krossa kexen och blanda i dem.

2. Tryck ut kexblandningen i en form, ca 21×21 cm eller ca 24 cm i diam. Låt stå i kylen.

3. Fyllning: Blanda den karamelliserade mjölken med limeskal och limesaft. Bred ut det ovanpå bottnen.

4. Garnera med bananer, kokos och limeskal. Servera med vispad grädde och bär.

 

Banankaka med mjölkchoklad

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons