Basilikakyckling med paprikarisotto

Basilikakyckling med risotto
Bred hemgjord pesto med mandel och basilika över kycklingfilé och gratinera i ugnen. 
Bjud sedan en krämig 
risotto till och du har skapat en riktig festmåltid!
Annons
Basilikakyckling med risotto
Hemgjord pesto är extra gott och inte alls svårt att göra! Foto: Ulf Svensson

Recept kyckling med pesto och risotto

4 port
4 kycklingfiléer
1 msk smör
1 tsk salt
2 krm peppar

Mandelpesto
2 vitlöksklyftor
2 dl färska basilikablad
50 g skalad mandel
3/4 dl olivolja
3/4 dl riven parmesanost

Annons

Paprikarisotto
1/2 purjolök
1/2 gul lök
1 msk olja
ca 5 dl hönsbuljong
1 1/2 dl avorioris
1 msk paprikapulver

Ugn 200°

Gör så här

1. Paprikarisotto: Strimla purjolöken och hacka den gula löken. Fräs löken i olja i en kastrull utan att den får färg. Koka upp buljongen. Häll ner ris och paprikapulver i lökblandningen och låt det fräsa någon minut. Häll 1 1/2 dl buljong i riset, rör om och låt vätskan koka in nästan helt, innan du späder igen. Rör om så att inte riset fastnar i botten. Fortsätt att späda tills riset mjuknat och risotton har blivit krämig, ca 25 min.

2. Mandelpesto: Skala vitlöksklyftorna. Mixa vitlök, basilika och mandel med en stavmixer. Tillsätt oljan droppvis, blanda ner osten. Smaka av med salt.

3. Bryn kycklingfiléerna i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg över dem i en ugnssäker form.

4. Bred pesto på kycklingfiléerna och ställ in fatet i ugnen, ca 15 min eller tills kycklingen har 70° innertemp.

5. Servera kycklingen med paprikarisotto, blandad sallad, gärna med crema di balsamico, och kokt broccoli.

 

Läs mer:

Kycklingfilé med chilipesto

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons