Blåbärssnäckor med mandelmassa och vanilj recept

Blåbärssnäckor
Frasig smördeg med mandelmassa, smör, vanilj och blåbär i fyllningen – det kan nästan inte bli bättre! Bästa wienerbröden fixar du på ett kick!
Annons
Blåbärssnäckor
Frasigt och gott med blåbärswienerbröd. Foto: Pontus Ferneman

Recept blåbärssnäckor med mandelmassa och vanilj

ca 8 st

1 rektangulär smördeg, kyld

Fyllning
2 msk smör, mjukt
75 g mandelmassa, riven
2 tsk strösocker
1 tsk vaniljsocker
ca 100 g blåbär

Pensling & garnering
ägg
pärlsocker

Annons

Ugn 225°

 

Så här gör du blåbärssnäckor

1. Rör samman smör, mandelmassa, socker och vaniljsocker. Bred blandningen på smördegen och strö över blåbären.

Annons

2. Vik degen på mitten med kortsidorna mot varandra. Rulla samman från kortsidan. Skär degen i bitar och lägg dem med snittytan upp på en plåt med bakplåtspapper.

3. Pensla med lätt uppvispat ägg. Strö på pärlsocker. Grädda kakorna i nedre delen av ugnen, 15–20 min.

 

Wienerbröd med sylt och vanilj

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons