Krämig blomkålspuré

blomkalsmos-recept-puff
Den här lyxiga blomkålspurén passar utmärkt till både fisk och kyckling.
Annons
blomkalsmos-recept
Blomkålsmos blir ett supergott tillbehör till tex kycklingfilé.

Recept blomkålspuré

4 port

4 kycklingfiléer, ca 500 g
2 msk smör
1 tsk salt
2 krm peppar
2 dl vatten
1 msk soja
50 g hela hasselnötter
el mandel

Blomkålspuré
1 blomkålshuvud
1 tärning grönsaksbuljong
2 dl vispgrädde

Annons

Gör så här

1. Blomkålspuré: Skär blomkålen i småbuketter och koka dem mjuka i buljong ca 10 min. Häll av vätskan och häll grädden i ka-
strullen. Mixa till puré med stavmixer. Smaka av med salt och peppar.

2. Bryn kycklingfiléerna i smör. Salta och peppra, häll vatten och soja i stekpannan. Sjud filéerna ca 10 min tills de är genomstekta.

3. Grovhacka nötterna och rosta dem i en torr stekpanna.

4. Strö nötterna över kycklingen. Servera med blomkålsmoset, skyn samt gärna lite kokt broccoli och cocktailtomater.

 

Läs mer:

 

Av Eva Boström

Foto: Ulf Svensson

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons