Färgglad bönsallad – perfekt till grillat!

Färgglad bönsallad
En matig sallad är gott till det grillade! Den här bönsalladen kan förberedas och stå klar i kylen medan du fixar den perfekta glöden – precis så vi vill ha det!
Annons
Färgglad bönsallad
Svarta bönor, tomater, avokado och majs – så gott ihop! Foto: Pontus Ferneman

Recept matig bönsallad

4 port

1 burk majskorn, 140 g
200 g svarta bönor
1 vitlöksklyfta
½ röd chili
1 rödlök
3 tomater
60 g blandad sallad
1 dl hackad persilja
1 avokado

Dressing
1 citron, saften
2 msk rapsolja
salt och peppar

Annons

Gör så här
1. Häll av vätskan från majsen och skölj bönorna.
2. Blanda majs och bönor.
3. Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och finhacka chilin. Skala och tärna rödlöken. Tärna tomaterna.
4. Blanda majs, bönor, vitlök, chili, rödlök, tomater, sallad och hackad persilja.
5. Skär avokadon i små tärningar och blanda dem med salladen precis före serveringen.
6. Dressing: Rör samman citronsaft och rapsolja. Salta och peppra. Vänd sedan ner dressingen i salladen.

 

Läs mer:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons