Brownies med choklad och geisha i långpanna recept

Geishabrownies
Chokladrutor för dig som gillar geisha! Du bakar dem i långpanna och serverar dem med vispad grädde som smaksatts med de goda chokladpralinerna.
Annons
Geishabrownies
Geishafluffen som vi spritsat på brownien görs på vispgrädde och geisha. En kräm som är god till nästan alla bakverk! Foto: Pontus Ferneman

Recept brownies med choklad och geisha i långpanna

ca 35 st

175 g mörk choklad
275 g smör, mjukt
5½ dl strösocker
5 ägg
6 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
3/4 tsk salt
100 g geishachoklad

Annons

Geishafluff
3 dl vispgrädde
250 g geishachoklad

Ugn 175°

 

Annons

Så här bakar du brownies med choklad och geisha

1. Hacka och smält den mörka chokladen över vattenbad. Låt den svalna. Rör smör och socker vitt och poröst.

2. Tillsätt äggen, ett i taget, under rejäl omrörning. Rör i den smälta chokladen.

3. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt. Blanda ner det i äggsmeten. Häll smeten i en långpanna, ca 30×40 cm, med bakplåtspapper. Hacka geishachokladen och strö den ovanpå smeten.

4. Grädda i nedre delen av ugnen 25–30 min. Låt kakan svalna. Skär den i rutor.

5. Geishafluff: Hetta upp grädden i en kastrull. Ta kastrullen från plattan innan grädden når kokpunkten. Hacka geishachokladen och låt den smälta i den heta grädden. Rör samman till en slät blandning. Låt stå i kylen minst 4 tim, gärna över natten.

Annons

6. Vispa upp chokladgrädden så att den blir fluffig. Häll den i en spritspåse med tyll (munstycke). Spritsa geishafluff på rutorna.

Festliga daimbrownies
Läckra brownies med både hackad mandel och daim. Foto: Pontus Ferneman

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons