Brysselkex med saffran recept

Saffransdoftande brysselkex
Brysselkex med saffran passar både till adventskaffe och på glöggkalas. Så passa på att fylla julens kakburkar med söta småkakor!
Annons
Saffransdoftande brysselkex
Med saffran i degen blir småkakorna extra goda. Foto: Pontus Ferneman

Recept brysselkex med saffran

ca 40 stycken

0,5 g saffran (1 kuvert)
1 sockerbit
1/2 tsk konjak (kan uteslutas)
200 g smör, mjukt
1 dl strösocker
1 dl potatismjöl
4 dl vetemjöl

Garnering
ca 1 dl strösocker
några droppar röd + gul hushållsfärg

Annons

Ugn 200°

 

Så här gör du brysselkex med saffran

1. Mortla saffranskornen tillsammans med sockerbiten. Rör ev ut med lite konjak.

2. Rör smör och socker poröst. Tillsätt saffranskornen. Blanda potatismjöl och vetemjöl. Tag i det och arbeta samman till en deg.

Annons

3. Forma degen till två rullar med diam ca 5 cm.

4. Garnering: Blanda socker och några droppar hushållsfärg i en plastpåse. Vänd runt degrullarna i sockret. Låt stå i kylen på skärbräda i 1–2 timmar.

5. Skär rullarna i ½–1 cm tjocka skivor. Lägg skivornapå plåtar med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen 8–10 min.

 

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Tävla med Maud!

ANNONS

Tävla med Maud Onnermark!

Läs mer och tävla här!

Dela på:

Annons