Laxtartar med citronkräm

Laxtartar med citronkräm
Mingla och mys! Satsa på läcker plockmat som funkar fint att förbereda. Låt lax, grönsaker och en frisk citronkräm i sällskap av ett glas vin sätta stämningen!
Annons
Laxtartar med citronkräm
Underbar bufférätt som kan förberedas och förvaras svalt. Foto: Anders Norrsell

Recept lättlagad laxförrätt i glas

8–10 små glas

ca 180 g salmalax el fröyalax
4 salladslökar
5 cm gurka
rivet skal och saft av 1/2 citron
3 msk finhackad dill
2 msk riven pepparrot
2 msk rapsolja
salt och svartpeppar

Annons

Citronkräm
1 1/2 dl crème fraiche
rivet skal av 1/2 citron
1/2 msk pressad citronsaft
1 tsk flytande honung

Garnering
dill

Gör så här

1. Skär laxen i små tärningar. Ansa och strimla salladslöken. Tärna gurkan.

2. Blanda lax, salladslök, gurka, citronskal och -saft, dill, pepparrot, olja, salt och peppar.

3. Citronkräm: Vispa crème fraichen fast med elvisp. Tillsätt citronskal och -saft. Smaka av med honung, salta och peppra.

4. Varva laxröra och citronkräm i små glas. Garnera med dill.

 

Läs mer:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons