Krämig cheesecake med blåbär och vit choklad recept

Blåbärscheesecake
Letar du efter en riktigt fin festdessert som kan förberedas? Prova då denna underbara blåbärscheesecake med vit choklad och lime. Du fryser in den och tar fram den 20 minuter före servering.
Annons
Blåbärscheesecake
Lika vacker som god är denna festliga cheesecake! Foto: Pontus Ferneman

Recept cheesecake med blåbär och vit choklad

10–12 bitar
100 g smör
15 digestivekex
rivet skal av 1 lime

Blåbärsfyllning
150 g färskost, t ex philadelphiaost
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 äggulor
1 dl blåbär, gärna frysta
2 dl vispgrädde

Annons

Vit chokladfyllning
100 g vit choklad
150 g färskost, t ex philadelphiaost
½ dl strösocker
fint rivet skal av ½–1 lime
2 äggulor
2 dl vispgrädde

Garnering
150–200 g blåbär
lime
citronmeliss

Ugn 200°

 

Så här gör du cheesecake med blåbär och vit choklad

1. Smält smöret. Krossa kexen och blanda med smöret och limeskalet. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten av en springform, 22–24 cm i diam. Tryck ut kexblandningen i formen. Grädda i mitten av ugnen, 5–10 min. Låt svalna.

Annons

2. Blåbärsfyllning: Vispa färskost, socker och vanilj till en slät smet. Rör i äggulorna. Mixa blåbären och rör ner dem i smeten. Vispa grädden ganska hårt och vänd ner den.

3. Häll smeten ovanpå kexbottnen. Ställ in i frysen, ca 1 tim.

4. Chokladfyllning: Smält chokladen. Vispa färskost, socker och limeskal. Tillsätt äggulorna. Rör i chokladen. Vispa grädden och vänd ner den.

5. Bred ut smeten ovanpå den frysta blåbärsfyllningen. Låt stå i frysen ytterligare några tim.

6. Ta fram kakan ca 20 min före servering. Garnera med blåbär, lime och citronmeliss.

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons