Cheesecake med choklad och nutella recept

Nutellacheesecake
Mörk choklad och nutella gör denna cheesecake till något utöver det vanliga! Dekorera med chokladglasyr och frukt och bär efter säsong.
Annons
Nutellacheesecake
Ljuvligt god är denna cheesecake med mörk choklad och nutella. Foto: Pontus Ferneman

Recept cheesecake med nutella och choklad

10–12 bitar

50 g smör
1 paket oreokex (ca 155 g)

Chokladfyllning
150 g mörk choklad
400 g färskost, t ex philadelphiaost
½ dl florsocker
1¾ dl nutella
3½ dl vispgrädde
knappt 1 tsk neutral olja

Annons

Chokladglasyr
125 g ljus choklad
75 g mörk choklad
50 g smör

Garnering
ca 2 aprikoser el 1 nektarin
100–150 g hallon

 

Så här bakar du cheesecake med choklad och nutella

1. Smält smöret och låt det svalna något. Mixa kexen till fina smulor. Blanda smör och kex till en deg. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten av en springform, 22–24 cm i diam. Tryck ut kexblandningen på botten. Ställ in i frysen.

Annons

2. Fyllning: Smält chokladen. Vispa färskosten och florsockret luftigt. Tillsätt 1 dl nutella och den smälta chokladen. Vispa grädden och vänd ner den. Fördela smeten ovanpå kexbottnen.

3. Blanda resten av nutellan med oljan. Klicka ut blandningen på fyllningen. Marmorera genom att dra med ett skaft på t ex en sked genom nutellaklickarna. Låt stå i frysen minst 4 tim.

4. Glasyr: Smält choklad och smör över vattenbad. Rör samman till en slät blandning. Låt svalna, men inte stelna. Häll glasyren på kakan när den tagits ur frysen, kakan tas fram ca 20 min före servering.

5. Garnera med aprikoser och hallon.

Kladdkaka med cheesecakefyllning

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons