Chokladdoppade marsipankakor med smörkräm recept

Chokladdoppade marsipankakor
Under det fina rosa marsipantäcket göms mandelmassa, mördeg och smörkräm med smak av citron. Du bakar dem i långpanna, skär upp i trekantiga bitar och doppar i choklad!
Annons
Chokladdoppade marsipankakor
Imponera på vännerna med dessa godbitar! Foto: Pontus Ferneman

Recept chokladdoppade marsipankakor med smörkräm

ca 40 st

Mördeg
3½ dl vetemjöl + lite till utbakningen
1 dl strösocker
½ tsk bakpulver
1 äggula
150 g smör, halvmjukt

Mandelfyllning
250 g mandelmassa
75 g smör, mjukt
3 ägg

Annons

Smörkräm
200 g smör, mjukt
3 äggulor
1½ dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
rivet skal av 1 citron

Garnering
300–400 g marsipan
ca 300 g mörk choklad
ca 40 st chokladkulor
valfritt strössel

Ugn 175°

 

Så här bakar du chokladdoppade marsipankakor med smörkräm

1. Mördeg: Arbeta snabbt samman ingredienserna till degen. Använd gärna matberedare, men kör i så fall bara precis samman till en deg. Låt degen vila svalt insvept i plast ca 30 min.

Annons

2. Kavla ut mördegen och lägg den i en långpanna, ca 35×25 cm, med bakplåtspapper.

3. Mandelfyllning: Riv mandelmassan och rör samman med smöret. Tillsätt äggen, ett i taget, under rejäl omrörning. Bred fyllningen ovanpå mördegen.

4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min. Låt kakan svalna.

5. Smörkräm: Vispa ihop ingredienserna. Bred smörkrämen på kakan.

6. Garnering: Kavla ut marsipanen så att den blir lika stor som kakan. Lägg marsipantäcket över smörkrämen. Ställ kakan kallt 20 min. Skär kakan i trekantiga bitar.

7. Hacka och smält chokladen över vattenbad. Doppa sidorna i smält choklad. Garnera med chokladkulor som fästs med hjälp av lite smält choklad. Strö på strössel.

 

Mandelkaka med nougat

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons