Lyxiga choklad- och blåbärsgifflar

Choklad- och blåbärsgifflar
Det ser avancerat ut, men 
att baka gifflar är lätt! Fyll dem med vad du har hemma, här har vi valt choklad och blåbär.
Annons
Choklad- och blåbärsgifflar
Bjud på läckra gifflar med både choklad och blåbär i fyllningen!

Recept gifflar med choklad och blåbär

24 st

25 g jäst
3 dl kaffegrädde, kall
1 ägg
¾ dl strösocker
8½–9 dl vetemjöl
100 g smör, mjukt
2 krm salt

Fyllning
100 g ljus choklad
50 g smör
2 msk strösocker
ca 100 g blåbär

Annons

Pensling & garnering
ägg
ca 50 g choklad, ljus el mörk

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Smula ner jästen i en bunke. Lös den i grädden. Tillsätt ägg, socker och det mesta av mjölet. Blanda samman. Klicka i smöret och arbeta samman till en smidig deg. Tillsätt saltet och arbeta degen ytterligare några min. Låt jäsa under bakduk minst 1½ tim.

2. Fyllning: Hacka chokladen. Blanda med smör och socker.

3. Dela degen på mitten. Kavla ut till tre rundlar, ca 26 cm i diam. Dela varje rundel i 8 tårtbitar. Lägg en klick chokladfyllning och några blåbär på varje. Rulla samman från den breda sidan. Lägg gifflarna på plåt med bakpapper. Låt jäsa under bakduk 30–40 min.

4. Pensla gifflarna med lätt uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen, 8–10 min.

5. Garnera med smält choklad före servering.

 

Läs mer:

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons