Chokladfyllda nötkakor med kokos

Nötkakor med choklad
Blir ett bakverk dubbelt så gott om man sätter ihop 
två kakor med len chokladfyllning emellan? Självklart!
Annons
Nötkakor med choklad
Kan du motstå nötmaräng med ljuvlig chokladkräm? Nej, tänkte väl det!

Recept nötkakor med choklad och kokos

ca 20 st

200 g hasselnötter
4 äggvitor
4 dl florsocker

Chokladkräm
150 g smör, mjukt
13/4 dl florsocker
2½ msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 äggula

Garnering
kokosflingor

Annons

Ugn 200°

Gör så här

1. Mal nötterna. Vispa vitorna till ett hårt skum. Vänd i nötterna tillsammans med siktat florsocker.

2. Klicka ut smeten på plåt med bakpapper. Tänk på att kakorna flyter ut. Grädda gärna en provkaka.

3. Grädda i mitten av ugnen, 6–8 min. Låt svalna.

4. Chokladkräm: Rör samman smör, florsocker, kakao, vaniljsocker och äggula.

5. Spritsa eller bred krämen på hälften av kakorna. Lägg samman med resten till dubbla kakor. Garnera krämen med kokosflingor.

 

Läs mer:

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons