Chokladkaka med kola, marshmallows och jordnötter

Chokladkaka med kola, marshmallows och jordnötter
Supersmarrig chokladkaka med extra allt!
Annons

Chokladkaka med kola, marshmallows och jordnötter

Recept: Chokladkaka med kola, marshmallows och jordnötter

Den här kakan rör du ihop i kastrullen.
8 bitar
150 g smör
3 dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
Marshmallowtäcke:
100 g mini marshmallows
Kola:
1 burk karamelliserad mjölk,
400 g
Tryffel:
1 dl vispgrädde
100 g mörk choklad
100 g mjölkchoklad
Garnering:
ca 50 g mini marshmallow
25 g mörk choklad
ca 1/2 dl salta jordnötter

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Smält smöret i en stor kastrull. Ta kastrullen från värmen och rör i socker, kakao, vaniljsocker och ägg, och blanda väl. Rör i mjölet, och blanda om till en smet. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
3. Grädda i nedre delen av i ugnen, 15 minuter.
4. Ta ut kakan och strö över marshmallows. Grädda i 5 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna i 5 minuter.
5. Kola: Häll upp den karamelliserade mjölken i en skål och rör den slät. Bred den över marshmallowsen och låt kakan svalna.
6. Tryffel: Värm grädden i en kastrull. Smält chokladen i bitar över vattenbad. Rör ner chokladen i grädden och rör om till en jämn tryffel. Bred den över kolan och låt stelna.
7. Vid servering: Garnera med marshmallows, hackad choklad och jordnötter.

Recept: Kerstin Svensson
Foto: Olof Abrahamsson

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons