Chokladkakor med toscaglasyr

Chokladkaka med tosca
Tänk dig en kladdkaka med rik chokladsmak – så gott! Tänk då att man toppar den med ett ljuvligt kokostäcke – supergott! Det kan helt enkelt inte bli bättre än så här!
Annons
Chokladkaka med tosca
Oemotståndligt gott med minikladdkakor toppade med kokostosca!

Recept kladdkakor med kokostosca

ca 18 st

150 g smör
3½ dl strösocker
3 ägg
2½ dl vetemjöl
¾ dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1½ krm salt

Toscaglasyr
25 g smör
3/4 dl strösocker
½ dl vispgrädde
2 msk ljus sirap
2 dl kokosflingor

Annons

Ugn 225°

Gör så här

1. Smält smöret i en stor kastrull. Ta kastrullen från värmen. Rör i socker och ägg. Tillsätt resten av ingredienserna. Rör samman till en slät smet och fördela i aluminiumformar, fyll dem till ca hälften.

2. Grädda i mitten av ugnen, 7–10 min. Beroende på hur kladdiga man vill ha kakorna.

3. Toscaglasyr: Blanda smör, socker, grädde och sirap i en kastrull. Låt sjuda 2–3 min. Rör i kokosen och låt sjuda ytterligare någon min.

4. Fördela glasyren ovanpå chokladkakorna. Grädda i övre delen av ugnen ytterligare 4–5 min.

 

Läs mer:

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons