Chokladkammar med nutella och nötter recept

Chokladkammar
Frasiga frestelser på ett kick? Lösningen är färdig smördeg och en läcker fyllning! Nutella och hasselnötter gör underverk för de här wienerbröden.
Annons
Chokladkammar
Wienerbröd behöver inte vara svåra att göra, med färdig smördeg fixar du dem snabbt och lätt! Foto: Pontus Ferneman

Recept chokladkammar med nutella och nötter

6 st

3 smördegsplattor, frysta
ca 1 msk smör
½–3/4 dl hackade hasselnötter
1–2 msk strösocker
ca 1 dl nutella
ägg

Ugn 225°

 

Så här gör du chokladkammar

Annons

1. Tina smördegsplattorna. Kavla ut dem lite på längden och dela dem på mitten. Smält smöret och pensla det på plattorna.

2. Strö på det mesta av de hackade nötterna och lite av sockret, spara resten till garnering. Lägg en sträng nutella på varje ruta.

3. Vik över degen. Lägg wienerbröden med skarven lite invikt under sig på en plåt med bakplåtspapper. Skär några snitt in på varje.

4. Pensla med lätt uppvispat ägg och strö på resten av sockret och nötterna. Grädda i mitten av ugnen, 12–15 min.

 

Snabba wienerkammar

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons