Chokladkolapaj med nutella och vispad grädde recept

Chokladkolapaj
Fyll ett frasigt pajskal med läcker chokladkolafyllning med nutella, garnera med nötter och apelsin och servera grädde till – vips har du fixat en festlig dessert!
Annons
Chokladkolapaj
Avsluta middagen med en lyxig dessertpaj! Foto: Anders Norrsell

Recept chokladkolapaj med nutella

6 portioner

Pajbotten
2 dl vetemjöl
1 dl mandelmjöl
125 g smör
1 ägg
½ dl strösocker

Fyllning
2 dl vispgrädde
50 g smör
2 msk sirap
200 g mörk choklad
1 dl nutella

Annons

Garnering & servering
1/2 dl rostade hasselnötter
1/2 tsk flingsalt
1 apelsin
6 blad mynta
2 dl vispgrädde

Ugn 225°

 

Så här gör du chokladkolapaj med nutella

1. Pajbotten: Mixa ingredienserna och tryck ut i en pajform med löstagbar botten, ca 20 cm i diam. Ställ kallt 30 min. Grädda mitt i ugnen 10–12 min. Låt svalna.

2. Fyllning: Koka grädde, smör och sirap i en kastrull på svag värme ca 10 min. Hacka chokladen och lägg i den varma krämen tillsammans med nutella. Rör om så att den smälter. Häll krämen i pajskalet.

3. Garnering & servering: Hacka nötterna och strö dem samt flingsalt över pajen. Ställ pajen kallt över natten.

4. Skär apelsinen i tunna skivor och dela i fjärdedelar. Garnera tårtan med apelsinskivorna och myntablad. Vispa grädden och servera till pajen.

 

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons