Chokladmazariner i långpanna recept

Chokladmazariner i långpanna recept
Lager på lager av godsaker… Chokladmazariner som är perfekta att baka när man har stort kalas!
Annons
Chokladmazariner i långpanna
Smak av apelsin i glasyren ger dessa chokladmazariner det där lilla extra! Foto: Olof Abrahamsson

Recept chokladmazariner i långpanna

ca 24 stycken

Botten
225 g smör
4 dl vetemjöl
3/4 dl strösocker
1 äggula

Mazarinfyllning
175 g smör, mjukt
500 g mandelmassa, riven
3 ägg
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker

Annons

Glasyr
4 dl florsocker
ca 3 msk pressad apelsinjuice

Ev garnering
strimlat apelsinskal

Ugn 200°

Så här gör du chokladmazariner i långpanna

1. Botten: Tärna smöret. Blanda samman med mjöl, socker och äggula. Kavla eller tryck ut degen i en långpanna, ca 25×30 cm. Nagga degen. Förgrädda i mitten av ugnen ca 12 min.

Annons

2. Mazarinfyllning: Rör samman smör och mandelmassa. Tillsätt äggen, ett i taget. Sikta i kakao blandat med vaniljsocker och rör samman. Bred fyllningen ovanpå bottnen.

3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min. Låt kakan svalna.

4. Glasyr: Rör samman florsocker och outspädd apelsinjuice. Bred glasyren på kakan. Låt stelna.

5. Skär kakan i rutor. Garnera ev med strimlat apelsinskal.

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons