Lyxig chokladpaj med nötströssel

Chokladpaj med pistaschnötter
Försök att motstå denna läckra paj med 
rik chokladfyllning och 
knaprig garnering om du kan! Nej, tänkte väl det – för vem vill inte sätta tänderna i ljuv tryffel med pistaschnötter?
Annons
Chokladpaj med pistaschnötter
Bjud på krämig chokladpaj och det blir en given succé!

Recept chokladpaj med pistaschnötter

ca 10 bitar

Pajdeg
125 g smör
2½ dl vetemjöl
2 msk strösocker
2 msk kallt vatten

Chokladfyllning
2 dl vispgrädde
300 g mörk choklad, hackad
2 äggulor
½ msk honung
25 g smör, mjukt

Annons

Garnering
25 g pistaschnötter
50 g mjölkchoklad
50 g chocolate chip cookies

Ugn 200°

Gör så här
1. Pajdeg: Tärna smöret. Blanda snabbt samman med mjöl och socker. Tillsätt vattnet lite efterhand. Använd gärna matberedare. Kör bara precis samman till en deg. Låt vila i kylen ca 30 min.
2. Kavla ut degen och klä en form med löstagbar botten, ca 24 cm i diam. Nagga bottnen. Låt stå i kyl ca 30 min.
3. Grädda i mitten av ugnen, 10–12 min. Låt svalna.
4. Chokladfyllning: Låt grädden precis koka upp. Ta kastrullen från värmen och tillsätt chokladen, rör tills den smält. Tillsätt gulorna, en i taget, under omrörning.
5. Rör ner honung och smör i små klickar. Rör till en slät kräm. Låt krämen svalna innan den hälls i pajskalet. Låt sedan pajen stelna i kylen.
6. Garnering: Hacka pistaschnötter och choklad. Krossa kakorna. Blanda smulet och garnera pajen med det.

 

Läs mer:

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons