Mjuksega pistaschrutor i långpanna

Chokladrutor med nötter
Härligt mjuksega chokladrutor med pistaschnötter i långpanna. En saftig chokladkaka som är lätt att baka, räcker till många och garanterat gör succé på fikastunden!
Annons
Chokladrutor med nötter
Mmm… choklad och nötter i en härlig kombination!

Recept chokladrutor i långpanna med pistaschnötter

ca 20 rutor

150 g smör
100 g ljus choklad, knappar el hackad
100 g mörk choklad, knappar el hackad
ca 30 g pistaschnötter, utan skal
4 ägg
3 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 krm salt

Annons

Garnering
florsocker

Ugn 200°

Gör så här

1. Smält smöret. Ta från värmen och tillsätt chokladen. Rör samman till en jämn smet. Hacka pistaschnötterna.

2. Rör samman äggen och sockret. Blanda mjöl, salt och pistaschnötter. Rör ner det i äggsmeten tillsammans med chokladsmöret.

3. Bred ut smeten i en form, ca 20×30 cm, klädd med bakpapper.

4. Grädda i nedre delen av ugnen, 15–20 min. Låt svalna. Skär sedan i rutor. Pudra med florsocker.

Tips! Du kan byta ut nötterna mot solros- eller pumpafrön, eller utesluta dem helt.

 

Läs mer:

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons