Chokladrutor med mockaglasyr

Chokladrutor med glasyr
Överraska nära och kära med en hembakad kaka till kaffet! Dessa läckra chokladrutor med ljuvlig glasyr kommer säkert uppskattas av alla. Baka dem i långpanna så går det enkelt och räcker till många!
Annons
Chokladrutor med glasyr
Mumsa på en chokladruta eller två…

Recept chokladkakor med glasyr

24 st

175 g smör
ca 150 g mörk choklad
3 ägg
2½ dl strösocker
1½ dl vetemjöl
¾ dl kakao
1½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1½ krm salt
1 dl mjölk

Glasyr
1 dl vispgrädde
½–1 msk snabbkaffe, t ex nescafé
200 g mjölkchoklad

Annons

Garnering
hallon och blåbär
citronmeliss

Ugn 175°

Gör så här

1. Smält smöret. Ta kastrullen från värmen. Hacka och tillsätt chokladen, rör till en slät kräm.

2. Vispa ägg och socker pösigt. Sikta samman mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt. Vänd ner det i smeten tillsammans med chokladen och mjölken. Häll smeten i en form, ca 22×30 cm, med bakpapper.

3. Grädda i nedre delen av ugnen, 15–20 min. Låt svalna.

4. Glasyr: Låt grädden koka upp tillsammans med kaffepulvret. Ta kastrullen från värmen. Hacka och tillsätt chokladen. Rör samman till en slät glasyr. Bred den på kakan. Låt stelna.

5. Skär kakan i rutor. Garnera med bär och citronmeliss.

Tips! Kakorna går bra att frysa men vänta då med att glasera dem till efter de tinat.

 

Läs mer:

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons