Påskens godaste tårta med choklad och päronkräm

Chokladtårta med päronkräm recept
Låt en läcker tårta trona majestätiskt på kakbuffén. Här varvar vi läckra chokladbottnar, päronkräm, 
vaniljkräm och grädde, toppat med mumsig 
marsipan – himmelskt gott!
Annons

Den här artikeln innehåller affiliatelänkar till återförsäljare. Samtliga produkter är valda av redaktionen. Läs mer om hur affiliatelänkar fungerar här.

Chokladtårta med päron
Toppa tårtan med marsipan och garnera med chokladkräm och påskgodis. Foto: Pontus Ferneman

Recept chokladtårta med päron och marsipan

12–14 bitar

150 g smör
2 ägg
3½ dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 msk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1½ dl mjölk
1 dl vatten, kokhett

Annons

Fyllning 1
4 dl vispgrädde
2½ dl vaniljkräm, t ex kallrörd marsan

Fyllning 2
2½ dl vispgrädde
2 dl vaniljkräm, t ex kallrörd marsan
1 dl päronkräm, t ex Kiviks

Fyllning 3
1½–2 dl päronkräm, t ex Kiviks

Garnering
1–2 marsipanlock
ca 2 dl vispgrädde
150 g mörk choklad, hackad
godispåskägg

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Smält smöret. Låt svalna. Vispa ägg och socker lätt. Blanda resten av de torra ingredienserna och tillsätt dem växelvis med mjölken och smöret. Vänd till sist ner det heta vattnet.

Annons

2. Häll smeten i en smord och bröad form, 22–24 cm i diam. Grädda i nedre delen av ugnen, 35–40 min. Låt svalna. Dela kakan i tre bottnar.

3. Fyllning 1: Vispa grädden och vänd ner i vaniljkrämen.

4. Fyllning 2: Vispa grädden. Rör samman vanilj- och päronkräm. Vänd ner grädden.

5. Bred ett lager av fyllning 3 på en av bottnarna och sedan ett lager av fyllning 1 och till sist fyllning 2 ovanpå. Lägg på nästa botten och fortsätt på samma sätt. Spara lite av fyllning 1 och 2 till att täcka tårtan med. Lägg på den tredje bottnen. Bred på resterande fyllning på kanten och ovanpå.

6. Garnering: Täck tårtan med ett lätt utkavlat marsipanlock eller två st ovanpå varandra för att få ett tjockare täcke.

Annons

7. Värm 3/4 dl av vispgrädden med chokladen i vattenbad. Rör om så att chokladen smälter och blandar sig med grädden. Låt svalna innan den hälls på tårtan. Vispa resten av grädden. Garnera med ägg och spritsade gräddtoppar.

 

Tips på hur du kan duka fint till påsk!

Rätt med servett

Vackra tallrikar + bestick i guld

Tallrikarna kommer från Broste Copenhagen (reklamlänk via Apprl) och heter Nordic sea. Finns i många olika storlekar. Läs mer och köp här. (reklamlänk via Apprl)

Tårtfat med lock

Tårtspade med fint mönster

Rosa tårtfat

Rosa tårtfat

Det här rosa tårtfatet från Cult Design hittar du i Hemmets shop. Läs mer och köp här.

Läs mer:

Glutenfri påsktårta i långpanna

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons